مقالات قیمت سرور اچ پی

 آموزش raid بندی سرور های HP

 آموزش raid بندی سرور های HP

 آموزش raid بندی سرور های HP

آموزش راه‌اندازی RAID در سرورهای HP (HPE ProLiant)

راه‌اندازی RAID در سرورهای HP معمولاً از طریق کنترلرهای Smart Array و ابزارهایی مانند HPE Smart Storage Administrator (SSA) یا Intelligent Provisioning صورت می‌گیرد. در ادامه مراحل کلی و نکات مهم برای RAIDبندی هاردها در سرورهای HP آمده است:

پیش‌نیازها
بررسی کنترلر RAID:
بیشتر سرورهای HP دارای یک کنترلر RAID سخت‌افزاری مانند Smart Array P440، P420، P420i، P440ar و … هستند. ابتدا مطمئن شوید کنترلر RAID مناسب و آپدیت شده روی سرور نصب است.

دیسک‌های مشابه:
برای RAID بهتر است از هارددیسک‌هایی با ظرفیت، سرعت و نوع یکسان (SAS، SATA یا SSD) استفاده کنید تا عملکرد و پایداری بهتر تضمین شود.

آپدیت Firmware و BIOS:
همیشه قبل از راه‌اندازی یا تغییر RAID، Firmware کنترلر RAID و BIOS سرور را به‌روز کنید.

روش‌های دسترسی به ابزار RAID
Intelligent Provisioning (F10):
پس از روشن‌کردن سرور، با فشردن کلید F10 وارد Intelligent Provisioning شوید. در این محیط می‌توانید از HPE Smart Storage Administrator برای پیکربندی RAID استفاده کنید.

HPE Smart Storage Administrator (SSA) از طریق بوت (F5 یا F8):
بسته به مدل کنترلر، هنگام بوت ممکن است پیغام ورود به SSA با فشردن کلید F5 یا F8 نمایش داده شود. با ورود به این ابزار، می‌توانید Arrays و Logical Drives را ایجاد کنید.

مراحل کلی RAIDبندی
ورود به محیط RAID Configuration:
سرور را روشن و وارد Intelligent Provisioning یا SSA شوید.

انتخاب کنترلر:
کنترلر Smart Array را از لیست کنترلرهای موجود انتخاب کنید.

ایجاد Array (آرایه دیسک):

گزینه Create Array یا Configure را انتخاب کنید.
دیسک‌هایی که قصد دارید در Array قرار دهید را انتخاب کنید.
پس از انتخاب دیسک‌ها، گزینه تایید را بزنید تا آرایه تشکیل شود.
انتخاب سطح RAID (RAID Level):
بسته به تعداد دیسک‌ها و نیاز کاری، نوع RAID را انتخاب کنید:

RAID 0: سرعت بالا، بدون تحمل خطا
RAID 1: آینه‌سازی، تحمل خرابی یک دیسک
RAID 5: تعادل میان ظرفیت، سرعت و تحمل خطا، حداقل 3 دیسک
RAID 6: تحمل خرابی دو دیسک، حداقل 4 دیسک
RAID 10 (1+0): ترکیب آینه و استریپ، سرعت و تحمل خطا بالا، حداقل 4 دیسک
ایجاد Logical Drive:

پس از انتخاب RAID، یک Logical Drive ایجاد کنید.
اندازه Logical Drive را مشخص کنید (می‌توانید تمام فضای Array را به یک Logical Drive اختصاص دهید یا آن را به چند Logical Drive تقسیم کنید).
Stripe Size (اندازه استریپ) را در صورت نیاز تغییر دهید (معمولاً مقدار پیش‌فرض یا 64KB/128KB مناسب است).
تنظیمات Caching یا Write Back/Write Through را بسته به عملکرد موردنظر تنظیم کنید (در صورت وجود باتری پشتیبان، Write Back توصیه می‌شود).
ذخیره تنظیمات:
تغییرات را تایید کنید و منتظر بمانید تا Array ساخته شده و Logical Drive ایجاد شود.

راه‌اندازی مجدد سرور و نصب سیستم‌عامل:
پس از تکمیل RAID، سرور را ری‌استارت کنید. سیستم‌عامل (ویندوز سرور، لینوکس، ESXi و …) Logical Drive را به عنوان یک هارد واحد خواهد دید و می‌توانید مراحل نصب سیستم‌عامل را انجام دهید.

نکات مهم
بکاپ: قبل از هر گونه تغییر در آرایش دیسک‌ها، از داده‌های مهم نسخه پشتیبان بگیرید.
Firmware و درایور کنترلر RAID: همواره از آخرین نسخه استفاده کنید تا عملکرد و سازگاری بهتر داشته باشید.
مانیتورینگ: پس از راه‌اندازی RAID، از طریق HPE iLO، HPE Insight یا SSA وضعیت سلامت دیسک‌ها و عملکرد RAID را تحت نظر داشته باشید.
افزودن دیسک جدید: در صورت نیاز، می‌توانید به Array دیسک اضافه کنید (در صورت پشتیبانی از قابلیت Online Capacity Expansion) و فضای Logical Drive را افزایش دهید.
با پیروی از این مراحل، می‌توانید RAIDبندی هاردها را در سرورهای HP به آسانی انجام داده و از کارایی، امنیت و پایداری بالاتر برای داده‌ها و سرویس‌های خود بهره‌مند شوید.

 آموزش کامل raid بندی سرورهای HP رید بندی چیست ؟

در این مقاله قصد داریم raid بندی سرور های HP  را به صورت جامع آموزش دهیم : 

قبل از هر چیز باید با مفهوم رید بندی (raid) و  تعداد و حجم منابع ذخیره سازی و اهمیت داده‌‌های خود  آشنا شویم. همچنین باید اطلاعات کافی از انواع مدل‌‌های Raid داشته باشیم. برای آگاهی از رید بندی و   انواع سطوح  مختلف

 Raid ‌می‌توانید به لینک زیر مراجعه کنید.

خرید سرور اچ پی  , خرید سرور HP

برای رید کردن (Raid بندی) ‌می‌توان به دو روش زیر عمل کرد:

روش اول 

RAID بندی سرور های HP از طریق Intelligent Provisioning

این روش برای  سرور های نسل 8 اچ پی و بالاتر از آن در دسترس است. برای سرور های نسل‌‌های پایین تر به روش دوم مراجعه کنید.

1: در این روش برای رید کردن باید به محیط SSA مخفف Smart Storage Administrator برویم. برای ورود به این محیط در صفحه Loading  سرور هنگامی که سخت افزارها بررسی و معرفی ‌می‌شوند کلید F10 را فشار دهید.

 آموزش raid بندی سرور های HP

 

2: پس از زدن این کلید وارد صفحه استارت Intelligent Provisioning سرور ‌می‌شوید. در این صفحه از بین سه گزینه موجود شما باید گزینه دوم یعنی Smart Storage Administrator را انتخاب کنید تا وارد محیط SSA شوید. دقت داشته باشید که بارگزاری این صفحه ممکن است حدود یک دقیقه زمان ببرد.

 

 آموزش raid بندی سرور های HP

3: در این قسمت همانطور که در تصویر زیر ‌می‌بینید پس از بارگذاری صفحه در ستون سمت چپ مدل کنترلر دستگاه مشاهده ‌می‌شود. روی آیکون کنترلر مورد نظر کلیک کنید.  پس از آن در ستون وسط روی دکمه Configure کلیک کنید.

 آموزش raid بندی سرور های HP

4: همانطور که در تصویر زیر مشاهده ‌می‌کنید در صفحه Configure تعدادی دکمه عملیاتی مشاهده ‌می‌شود.  برای شروع روی دکمه Create array کلیک ‌می‌کنیم. 

 

5: با زدن دکمه create Array  با صفحه زیر روبرو ‌می‌شویم.

حال ‌می‌توانیم هارد ها را Raid کنیم. در اینجا ما ‌می‌خواهیم 4 عدد هارد 300 گیگابایتی را با یکدیگر Raid 5 کنیم.

 آموزش raid بندی سرور های HP

6: در اینجا منابع خام به ما نشان داده ‌می‌شود، این یعنی ما در این صفحه فقط لیست هاردهایی که Raid نیستند را ‌می‌بینیم که کنار هر کدام، اطلاعات موقعیت فیزیکی آن روی باکس هارد ها نوشته شده است. چون در این نمونه

‌می‌خواهیم هر 4 عدد هارد موجودمان را رید کنیم تیک همه هارد ها را ‌می‌زنیم و آن‌‌ها را انتخاب ‌می‌کنیم.

البته باید به این نکته توجه داشت که هارد hp HDD و هاردهای SSD به دلیل تفاوت تکنولوژی با یکدیگر رید نمی شوند. حال اگر شما علاوه بر HDD، هارد های SSD هم برای رید کردن روی سرور دارید ‌می‌توانید از منوی کشویی بالای صفحه گزینه SSD را انتخاب کنید تا لیست هارد های SSD شما نمایش داده شود.

پس از انتخاب هاردهای مورد نظر در پایین صفحه دکمه Create Array را کلیک ‌می‌کنیم.

 

در مرحله بعد  باید نوع رید خود را مشخص کنیم. در اینجا ما Raid 5 را انتخاب ‌می‌کنیم.

در این قسمت زیرعنوان Size یک دکمه با  نام  Custom  Size  وجود دارد که  اگر ‌می‌خواهید رِیدی که ‌می‌سازید بیش از یک Logical Drive داشته باشد، ‌می‌توانید از این گزینه استفاده کنید. به این صورت که با فعال کردن آن ‌می‌توانید میزان حجم logical drive دلخواهتان را بر حسب GB بسازید. با هر میزان حجمی که انتخاب ‌می‌کنید در پایین صفحه دکمه Create Logical Drive را بزنید.

 

و در نهایت در پس از ساخت کامل Raid، دکمه Finish را برای پایان کار بزنید.

 در مرحله بعد می توان با استفاده از دکمه Set Bootable Logical Drive/Volume به  کنترلر تعریف کنید که در هنگام بوت شدن سرور کدام درایو منطقی Bootable شود. برای این کار کافیست در صفحه پیکربندی رید کنترلر بر روی دکمه Set Bootable Logical Drive/Volume کلیک کنید.

 

در این صفحه کافیه  که باید درایو Logical   مورد نظرتان را انتخاب کنی و دکمه ok رو بزنید . در مرحله بعد برای اتمام کار دکمه finish رو بزنین . 

آموزش ویدیویی 

روش دوم

raid بندی سرور های HP از طریق ROM

 1: در این روش برای انجام عملیات Raid  در سرور های Gen8 و نسل‌‌های پایین تر از آن در صفحه Loading سه کلید عملیاتی پیشنهاد داده ‌می‌شود. در تصویر زیر توضیحات فوق در سرور های Gen8 قابل مشاهده است:

و یا به این صورت است که  ابتدا باید یک کلید دلخواه رو فشار داده تا در مرحله بعد به این سه گزینه برسید . 

 

در هر دو حالت با زدن کلید F8  وارد بخش  option rom configuration for arrays utility   بشوید . 

 سپس مطابق تصویر زیر روی گزینه اول یعنی Create Logical Drive یک Enter بزنید : 

 با انتخاب این گزینه وارد صفحه زیر  ‌می‌شوید که در آن هاردها به صورت جداگانه در سمت چپ و Raid های پیشنهادی در سمت راست دیده ‌می‌شود. در تصویر زیر ما 4 عدد هارد 300 گیگابایتی داریم که ‌می‌خواهیم آن‌‌ها 

را رید کن. 

به طور مثال اگر بخواهیم این همه این 4 هارد را با یکدیگر Raid 1+0 کنیم باید به این صورت عمل کنیم:

از ستون سمت چپ همه هاردها را با استفاده از کلید Space تیک ‌می‌زنیم. سپس از ستون سمت راست گزینه Raid 1+0 را تیک زده و در انتها کلید Enter را ‌می‌زنیم.

 

 برای تایید عملیات باید کلید F8 را بزنیم.

همچنین برای تایید نهایی و ادامه کار کلید Enter را ‌می‌زنیم . 

مشاهده Raid های ساخته شده

برای مشاهده Logical drive های موجود ‌می‌توانید در صفحه اول پیکربندی گزینه View Logical Drive را انتخاب کنید. پس از آن تصویر زیر را مشاهده خواهید کرد:

در این صفحه درایوهای منطقی قابل مشاهده در کنترلر و همچنین وضعیت فعلی آنها نشان داده ‌می‌شود.همچنین با زدن Enter روی هر Logical Drive در صفحه ای دیگر تعداد هاردهای آن مجموعه و وضعیت (سالم و یا خراب بودن) هر هارد به صورت جداگانه مشخص شده است.

 

حذف کردن Raid

پس قبل از انجام این عملیات توصیه ‌می‌کنیم از دیتای خود یک نسخه پشتیبان تهیه کنید و به طور خلاصه از بی اهمیت بودن داده‌‌های موجود در آن درایو منطقی که قصد حذف کردن آن را دارید اطمینان حاصل نمایید. زیرا بعد از آن دیگر به داده‌‌هایتان دسترسی نخواهید داشت و باید به متخصصان بازیابی اطلاعات مراجعه کنید و متحمل هزینه‌‌های بالایی شوید، که البته تضمین صد در صدی هم برای بازگشت دیتای شما وجود نخواهد داشت.

حال برای پاک کردن یک logical Drive، به صفحه اول پیکربندی Raid Controller مراجعه کنید. سپس گزینه Delete Logical Drive را انتخاب کنید.

 

به ترتیب F8 و F3 را بزنید تا رید مورد نظر پاک شود .

بوت کردن یک Logical Drive

گزینه چهارم پیکربندی این کار را برای شما انجام ‌می‌دهد. پس از این که شما عملیات ساخت رید را انجام دادید ‌می‌توانید برای کنترلر تعریف کنید که در هنگام بوت شدن سرور به وسیله آن در صورت نیاز کدام درایو منطقی Bootable شود. برای این کار کافیست در صفحه پیکربندی رید کنترلر گزینه چهارم، یعنی Select Boot Volume را انتخاب کنید.
حالا با انتخاب Direct Attached Storage درایو های موجود نشان داده ‌می‌شود.

حال درایور مورد نظر را انتخاب  و برای ذخیره، کلید F8، و در انتها Enter را برای اتمام و ادامه بزنید.

امیدواریم این مطلب مفید بوده و raid بندی سرور های HP به خوبی یاد گرفته باشید . در صورت نیاز به خرید سرور HP روی لینک زیر کلیک کنید:

خرید سرور اچ اپی

خرید سرور HP

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *