جلسه هفتمVCP
چرا باید SAN فیزیکی پیاده سازی کنیم؟چرا SAN مجازی استفاده نمیکنم؟
شما میتوانید با استفاده از بسیاری از نرم افزار های رایگان و FREE حتی با خود ویندوز سرور استورج نیز SAN های مجازی سازی پیاده سازی بکنید اما این مورد را نیز در نظر داشته باشید که شما با نرم افزار در حال پیاده سازی هستید و کوچکترین CRASH در سیستم عامل شما یا نرم افزار مورد پیاده سازی شما ممکن است با خطر از بین رفتن بسیار های از ماشین هایی که بر روی سرورتان هست روبرو گردد.لذا سعی کنید در هر جایی هم که سولشن های استفاده از نرم افزار های FREE را مطرح میکنید کارفرما را نیز اط خطراتی که در اینده ای نه چندان دور ممکن است با ان روبرو گردد آگاه سازید .
همانطور که در پست های قبلی نیز بیان شد شما میتوانید با بسیاری از نرم افزار های FREE مثل OPEN FILER و یا FREE NASاقدام به پیاده سازی SAN بکنید ولی هیچ قابلیت اطمینانی به شما نخواهد داد./
Veeamنرم افزار
اگر کمی با نرم افزارهای مجازی سازی مثل Hyper-V شرکت مایکروسافت یا VSPhere شرکت VMware کار کرده باشید حتما با نام Veeam تا حدودی آشنایی پیدا کرده اید. Veeam یکی از بهترین محصولات Backup گیری از محصولات مجازی سازی در دنیاست و چندین سال است که به عنوان بهترین محصول برای تهیه Backup از ساختارهای مجازی سازی استفاده می شود. با استفاده از نرم افزار Veeam Backup & Replication شما می توانید براحتی با سرعت و انعطاف پذیری و همچنین قابلیت اعتماد بالا داده ها یا نرم افزارهای موجود در محیط های مجازی سازی را بازگردانی یا Recovery کنید. این نرم افزار راهکارهای Backup و Recovery را بصورت یکپارچه به شما ارائه می کند و برای محیط های مجازی مانند hyper-v و VSPhere بسیار مناسب می باشد. این نرم افزار یکی از مدرن ترین ابزارهای Backup گیری در محیط Cloud نیز محسوب می شود و تقریبا حفاظت از اطلاعات موجود در VM های شما را تضمین می کند. با استفاده از این نرم افزار شما دیگر نیازی به به روز رسانی Agent های مختلف ندارید و براحتی و به سادگی می توانید Backup های گرفته شده در VM ها را بازگردانی کنید. در این آموزش می خواهیم روش نصب این نرم افزار را به شما آموزش بدهیم و در ادامه همین مقاله به شما روش Backup گیری از VM ها را آموزش خواهیم داد پس تا انتها با ما باشید.
1-برای نصب کنسول مدیریتی Veeam Backup & Replication ابتدا بسته نرم افزاری 32 یا 64 بیتی آن را از این آدرس دانلود کنید.
2-بسته نرم افزاری دریافت شده را Extract کردن و فایل اجرایی به نام Veeam_Backup_Setup.exe را اجرا کنید.
3-با موارد مطرح شده در خصوص License Agreement نرم افزار موافقت کنید و به مرحله بعدی بروید.
4-زمانیکه از شما درخواست فایل لایسنس شد آن را به نرم افزار معرفی کنید.
5-محل نصب نرم افزار را مشخص کنید.
6-با انتخاب گزینه Microsoft SQL server instance و البته Existing شما باید آدرس یک SQL سرور موجود در شبکه را برای نصب شدن و ایجاد شدن Database های تنظیمات Veeam را انتخاب کنید یا در صورتیکه فاقد SQL سرور هستید می توانید گزینه Install Local Microsoft SQL Sever را انتخاب کنید تا نسخه Express Edition این محصول بصورت خود به خود روی سیستم نصب شود. نرم افزار Setup بصورت خودکار در این SQL سرور یک Instance به نام VEEAM ایجاد خواهد کرد.
نام کاربری و رمز عبور کاربر Administrator را برای اجرای سرویس های Veeam Backup وارد کنید و همچنین یک شماره پورت برای سرویس های مدیریتی Veeam نیز انتخاب کنید. توجه کنید که اکانتی که انتخاب می کنید بایستی دارای دسترسی های مدیریتی بر روی سیستمی باشد که Veeam Backup را بر روی آن نصب می کنید.
محل قرار گیری فایل های سیستمی نرم افزار و کاتالوگ ها و vPower NFS را مشخص کنید. مطمئن شوید که محل نصب دارای فضای کافی برای انجام این فرآیند ها با توجه به نیازهای سیستمی را دارد.
بر روی گزینه Install کلیک کنید تا فرآیند نصب شروع به کار کند.
زمانیکه فرآیند نصب تمام شد بر روی آیکن ایجاد شده به نام Veeam Backup and Replication ایجاد شده بر روی دسکتاپ کلیک کنید تا نرم افزار اجرا شود.
همین فرآیند را نیز می توانید برای نصب سایر نرم افزارهای Veeam Backup روی دیگر سرورها نیز انجام دهید.
خوب ما تا اینجا نرم افزار Veeam Backup and Replication را فقط نصب کرده ایم ، شما هم اکنون می توانید کلیه سرورهایی که بر روی آنها نرم افزارهای Hyper-V یا ESXi وجود دارند را به همراه محتویات آنها Backup بگیرید ، در آموزش بعدی قصد داریم به شما نحوه معرفی سرورهای ESXi به Veeam و برنامه ریزی کردن یک فرآیند Backup را آموزش دهیم. اگر در خصوص این نرم افزار سئوال خاصی دارید می توانید در ادامه مطرح کنید . ITPRO باشید
- ساعت Peak کاری رو بررسی کنید برای همه سرویس ها
- به هیچ عنوان در ساعات Peak کار از چیزی Backup نگیرید این باعث کندی و نارضایتی کاربران میشه
- ترجیجا در طی روز دو بار Backup گیری بصورت Incremental رو انجام بدید ( زمان نهار و نماز و بعد از ساعات کاری ترجیجا شب)
- ابتدای هفته حتما یک Backup کلی از داده ها بگیرید تا مجبور نباشید کلی Incremental موقع برگردوندن بازیابی کنید.
- هر ماه یکبار Backup گرفته شده خودتون رو روی یک سیستم تست بازگردانی کنید ( نه سیستم اصلی ، به خدا دیده شده این مورد)
- Backup ها رو مدت یک ماه بر حسب نیاز نگهداری کنید این کاملا به طراحی شما بستگی داره اما حجم داده های قابل ذخیره مهمه
- Backupی جدید رو روی دستگاه هایی که سرعت خواندن و نوشتن خوبی دارن نگهداری کنید ( SAN یا NAS )
- Backup های قدیمی تر رو با رعایت یک شماره گذاری مرتب آرشیو کنید و بر روی Tape نگهداری کنید.
- همیشه یک نسخه نهایی از آرشیو و Backup خودتون رو در جایی غیر از محل فیزیکی سازمان بصورت Offline نگهداری کنید.
- اگر امکان راه اندازی Hot Site یا Warm Site دارید حتما اینکار رو داشته باشید
- به Backup اکتیودایرکتوری به هیچ عنوان اعتماد نکنید ( همیشه Additional داشته باشید )
- از VMDK های موجود در VM ها بصورت جداگانه Backup بگیرید
- شما می تونید Backup های VM های ESX رو روی VMware Workstation تست کنید.
نویسنده این بخش : محمد نصیری
LEFT HAND HP یکی از سولشن های
ترافیک های پیاده سازی شده در یک شبکه ی مجازی به شرح زیر است
- V MOTION
- FT
- ISCSI 1
- ISCSI 2
- VMNETWORK 10—–VLAN 10
- VMNETWORK20———-VLAN20
- VLAN 30,VLAN 40
طرحی کلی که میتوانیم برای پیاده سازی آن اقدام بکنیم.در این روش از یک سوئیچ چندکاربره و بنام VMNIC0 استفاده خواهیم کرد و یک پورت گروپ به نامvmnetwork هست>کارت های شبکه رو روی ترافیک های مختلف باید پخش کنیم یعنی الان ما تعداد پنج عدد کارت شبکه ی فیزیکی را که بر روی سرور dl380 g8 داریم را باید بر روی تعداد شبکه های جداگانه ای که مخواهیم داشته باشیم پخش کنم.
البته بهترین راه و مناسب ترین راه این است که شما بتوانید سوئیچ های مختلفی را ساخته و ترافیک های مختلفتان را از همدیگر کاملا جدا کنید اینگونه میتوان گفت که همه کانفیگ ها زنیز از حالت اشفتگی یا قاطی بودن جدا نموده و متوانید طرحی شفاف و واضح را داشته باشید.
البته در طرح ما دوعدد کارت شبکه داریم و پورت گروپ قبلی را نیز پاک میکنیم و دوباره اد میکنیم.هر کارت شبکه فقط قابلیت اتصال به یک سوئیچ را داراست ونمیتوانید یک کارت شبکه را به دوتا سوئیچ وصل کنید.
ISCSI: دوتا سوئیچ در نظر میگیریم و دوتا کارت شبکه را لختصاص بدهیم و هر کدام را ای اسکازی 1 و ای اسکازی 2 در نظر میگیریم.
سیاست های اعمال شده بر روی سوییچ
امنیتی
trafic shaping
lood balance
VCENTER LINUX DANLOOD
وی سنتر لینوکسی
مجازی سازی لینوکس
vCenter Server روی سیستم عامل ویندوز نصب میشه اما شرکت VMware نسخه دیگه ای از این محصولش رو داره که به صورت یه ماشین مجازی لینوکس اون رو ارائه میده و بهش vCenter Server Appliance میگه. نسخه Appliance در واقع یه لینوکس Suse هست که توسط خود شرکت VMware یه نسخه لینوکسی از vCenter Server روش نصب شده. به دلایل فنی که می تونید از خود وب سایت شرکت VMware دنبال کنید، نسخه Appliance سابقاً صرفاً می تونست ۵ تا ESXi رو مدیریت کنه که از نسخه ۵٫۵ این محدودیت به ۵۰ تا افزایش پیدا کرده که تعداد قابل قبولی هست.
بیشتر کاربرد وی سنتر لینوکسی برای به حداقل رساندن منابع میباشد زیرا رم بسیار کمی در مقایسه بانسخه ی ویندوزی نیاز دارد./
مثل همیشه حتماً قبل از استفاده از نرم افزار مستندات مربوطه رو از وب سایت رسمی شرکت سازنده مطالعه کنید اما به عنوان یه راهنمایی اولیه، من یه توضیح مختصر میدم:
ابتدا OVA که در اختیارتون قرار گرفته رو Deploy کنید. در مراحل نصب از شما خواسته میشه که آدرس IP رو برای این ماشین وارد کنید. فرض کنید که آدرس رو ۱٫۲٫۳٫۴ وارد کرده باشیم. با استفاده از مرورگر اینترنت مورد علاقه تون به https://1.2.3.4:5480 میرید. نام کاربری پیشفرض root و رمز عبور پیش فرض vmware هست. بعد از وارد شدن، وارد Wizard تنظیمات میشید که بهتون اجازه میده تنظیمات مورد نظرتون رو انتخاب کنید.
تنها مرحله ای که می تونه کمی گیج کننده باشه SSO یا همون Single Sign-On هست که می تونید روی همون embedded قرارش بدید تا vCenter Server از همون دیتابیس oracle داخلی خودش استفاده کنه. رمزی عبوری هم که اینجا انتخاب می کنید مربوط به نام کاربری administrator@vsphere.local هست که برای مدیریت vCenter می تونید ازش استفاده کنید.
بعد اتمام مراحل پیکربندی می تونید هم از طریق vSphere Client و هم از طریق vSphere Web Client به سرور vCenter خودتون وصل بشید و کارای مدیریتی خودتون رو انجام بدید.
توجه کنید که برای دستیابی به Web Client باید از آدرس https://1.2.3.4:9443 استفاده کنید.
پی نوشت:
در حال حاضر یه vCenter Server Appliance داشته باشید، فایل OVA چندان به دردتون نمی خوره. برای update کردن VCSA باید از فایل Update Repository استفاده کنید ./
Configuring Private VLANs
جلسه هفتم|
hp server|VCP
UPDATE
برای کسانی که به نحوه آپدیت آشنایی ندارن باید بگم شما ابتدا SSH رو روی Host به صورت Enable در میارید.فایل ورد نظر رو به سرورتون منتقل میکنید.(برای سادگی کار از WinScp استفاده کنید).
فایل مورد نظر رو تو شاخه اصلی دیتا استور کپی کنید.( /[vmfs/volumes/[DATA-STORE]/)
بعد با نرم افزاری مثل Putty با دستور زیر عملیات آپدیت رو انجام بدید:
esxcli software vib update -d /vmfs/volumes/[DATA-STORE]/[PATCH_FILE].zip
اگر موقع آپدیت به مشکلی مبنی بر آپدیت نشدن به خاطر استفاده از منابع شدید لطفا دستور زیر رو وارد کنید:
esxcli software vib install -d /vmfs/volumes/[DATA-STORE]/[PATCH_FILE].zip
بعد از آپدیت نیاز هست که Host مجدداً از نو راه اندازی بشه (Reboot).
جلسه هفتم|hp server|VCP