سرور های MOONSHOT
در این پست شما دوستان را با مفاهیم جدیدی از سرور های اچ پی اشنا خواهیم کرد و به شما خواهیم گفت که سرور های جدید سری MOONSHOT برای چیست و هدف اچ پی از ارائه این سرور های به بازار برای چه بوده است البته قابل ذکر میباشد که تمام مطالب گذاشته شده ترجمه کتاب سرور اچ پی میباشد که با نیم تجربه های شخصی بنده امیخته شده است مثل تمام مقالات گذشته این مقاله نیز ممکن است دارای ایراداتی باشد که میتوانید با گذاشتن نظرات خود ما را در تکمیل کردن این پست یاری فرمائید.
سازمان های ارائه دهنده ی هاستینگ های اختصاصی یا همان dedicated معمولا از تکنولوژی های سنتی برای این کار استفاده میکنند و با خرید سرور های اختصاصی متحمل هزینه های بسیار سنگین شده و علاوه بر اتلاف جا و انرژِی ها از نظر cooling-powerبا مشکلات بسیاری روبرو هستند .اما در سری های مونوشات اچ پی تکنولوژی جدیدی به کار برده شده است تا به طراحی ساده و سبکی را ارائه بدهد.و بهترین سولشن برای سرویس های هاستینگ اختصاصی باشد.
سرور های سنتی نیازمند اجزا و یا کامپوننت های مجزا هستندو این وابستگی شامل مدیریت،شبکه،استورج،و پاور میباشد در یک شاسی تنها و مجزا ، اما در یک سرور مونو شات یک شاسی میتواند اجزای خود را با 45 سرور دیگر نیز به اشتراک بگذارد.و این قابلیت را برای شما ایجاد میکند که سود بیشتری را نسبت به فضای موجود ایجاد بکنید.
سرور های moonshotاز سی پی یو های با انرژِ ی و توان کمتر و همچنین هارد های اختصاسی برو روی سرور ها استفاده میکند که بهترین و ایده ال ترین سولشن برای هاست های اختصاصی میباشد.
در ابتدا نگاهی کامل به جزئیات سرور های MOONSHON می اندازیم همانطور که در شکل زیر نیز مشاهده میکنید این سرور های دارای چهار جزء اساسی میباشند قسمت اساسی شاسی میباشد که در ادامه توضیحات لازم اورده خواهد شد.همچنین سوییچ ها و ماژول های UPLINK ,و کاتریج ها که همان نود های سرور های ما میباشد.
البته برای کامل شدن داکیومنت باید توضیحاتی نیز درباره سایر اجزا نیز قرار بدهیم ولی با توجه به این که هر کدام از کامپوننت ها دارای فیچر های مختلف و متفاوت میباشد توضیح انها در این مقاله نخواهد گنجید.لذا به توضیحات مختصر درباره ی انها بسنده خواهیم کرد.
– شما در تصویر زیر ویویی از پشت یک سرور MOONSHOT را مشاهده میکنید که فن های سرور را به همراه پاور های و ماژول های اپ لینک را مشخص کرده است. در پایین تصویر نیز به صورت واضح مشخص شده است./
این سری از شاسی ها دارای ویژگی های زیر میباشند که در زیر امده است.
The HP Moonshot 1500 System chassis is a proprietary 4.3U chassis that is pretty heavy: 180 lbs or 81.6 Kg. The chassis hosts:
- 45 hot-pluggable Atom S1260 based server nodes
- A backplane with 3 different “fabrics”: network, storage and cluster
- Two Ethernet switch modules
- Two uplink with SFPs
- a management module (with a sort of ILO “light”)
- Two to four 1200W PSUs (94% efficient)
- 5 dual rotor, hot plug fans (N+1 redundancy)
استیو جابز می گوید، “اگر می خواهی نیروی انسانی عالی استخدام کنی و آنها را حفظ کنی باید به آنها اجازه بدهی که تصمیم بگیرند. باید اجازه بدهی که سیستم با ایدهها اداره شود نه با سلسله مراتب! بهترین ایده ها باید برنده باشند. در غیر اینصورت انسانهای خوب نمی مانند .
بر روی شاسی های سری 1500 معمولا 15 عدد نود بصورت دیفالت خریداری میگردد معمولا میتوانید کانفیگ های خاص خودتان را بر روی انها اعمال بکنید و همچنین میتوانید کانفیگ دیفالت را خریداری بکنید.
Standard Features – Server
Processor
Intel® Atom™ Processor S1260, 2.0 GHz Cache Memory 1 MB
Chipset
Intel™ Atom™ Processor S1200 Series for Servers
————————
On System Management Processor
via HP Moonshot 1500 Chassis Management module
————————
Memory Protection Advanced ECC (multi-bit error protection) Memory Type Unbuffered (UDIMM), ECC @ 1333 MHz
DIMM Slots Available 1 SO-DIMM Slot Configuration 8GB (1x8GB)
————————
Network Controller Network Controller Broadcom 5720 Dual-port 1Gb Ethernet Controller
————————
Storage Device
Hard Drive
SATA HDD or SATA SSD
Maximum Internal Storage (per Moonshot Server)
Quick Release SATA 2.5″
1TB
1 x 1TB SATA
500 GB
1 x 500 GB SATA
امیدوارم توضیحات فوق کمی شما را با این نود ها اشنا کرده باشد.
Interfaces موجود بر روس شاسی 1500 از سری سرور های MOONSHOT
Network RJ-45 for Management
دوتا پورت RJ 45 بر روی شاسی MOONSHOT موجود میباشد که برای مدیریت استفاده میگردد یکی برای ILO و دیگری برای نیازمندی های اینده که ممکن است بوجود اید./
SFP+ connector
تعداد 6 عدد پورت SFP+به شما میدهد که برای اپ لینک مورد استفاده میگردد.البته این فیچر جزء اساندارد های و دیفالت نمیباشد و شما باید جداگانه خریداری نمایید.
در تصویر زیر خلاصه مزیت هایی راکه این سرور ها ارائه میدهند را مشاهده میکنید.
HP Interconnect modules
دو نوع سوییچ را برای این نوع شاسی میتوانید خریداری بکنید»
HP Moonshot-45G Switch Module
HP Moonshot-6SFP Uplink Module
Pre-Configured Models
معمولا اچ پی مدل های از قبل اماده شده و کانفیگ شده را برای مشتریان خود اماده میکند و بیرون میدهد که در زیر نیز یک نمونه از این کانفیگ ها را مشاهده میکنید.
HP Moonshot 1500 S1260 x15 1P CPU 500GB 1x45G Starter System
757645-B21
Chassis One (1) HP Moonshot 1500 Chassis
Fifteen (15) HP ProLiant Moonshot Servers
NOTE: Thirty (30) cartridge blanks are delivered with the system. Additional cartridge multipacks must be purchased separately (P/N 758855-B21)
Storage One (1) 500GB 6G SATA 7.2k 2.5in HDD per cartridge
Switch One (1) HP Moonshot-45G Switch Module
Uplink One (1) HP Moonshot-6SFP Uplink Module
Power Supply Two (2) HP 1200W Common Slot Platinum Plus Power Supplies
.
در سری سرور هایmoonshot میتوانید سیستم های عامل های لینوکسی و ویندوزی را نصب بکنید البته باید مد نظر نیز داشته باشید که نود هایی که بر روی هر شاسی میگذارید ممکن است سیستم عامل های خاصی را ساپورت بکند و حتما قبا از خرید سرور تان نحوه کانفیگ فنی و سیستم عامل مورد نظر را مدنظر قرار بدهید.
البته باتوجه به اینگه شما 15 عدد نود را بر روی شاسی خود خریداری میکنید و قابلیت افزایش ان تا45 عد نیز میباشد برای نصب سیستم عامل بر روی سرور نیز با مشکلات روبرو هستید و نمی توانید با روش های عادی نصب سیستم عامل خود را انجام بدهید./برای همین میتوانید از WDS خود ماکروسافت استفاده بکنید.تا یکجا همه ویندوز ها را نصب بکنید.همچنین HP Insight Cluster Management Utility (CMU) نیز از سرویس های اچ پی نیز میباشد که میتوانید از ان سرویس نیز استفاده بکنید .البته میتوان گفت برای محیط های بزرگ جایگزین مناسبی برای سرویس WDSمیباشد.
البته در سایر نصب ها نیز توجه داشته باشید که در سرور های MOONSHOTشما دسترسی به keyboard, pointing device, console, DVD or USB ports نخواهید داشت و تنها با پورت سریال وشبکه باید کار بکنید.در این داکیومنت نیزبرای نصب از Pre-boot execution Environment (PXE) استفاده خواهیم کرد.
همچنین کاتریج های ان سرور ها از SAN ساپورت نمی کنند و تنها میتوانید از هارد های لوکال استفاده بکنید./
بزودی در داکیومنتی کامل نحوه نصب ر ا برای شما دوستان خواهیم گذاشت…
منتظر نظرات و پیشنهادات شما بزرگواران هستیم.
نویسنده : صادق قنبری
با ما در تماس باشید.