فیلتر بر اساس قیمت
وضعیت محصول
CPU سرور HP
واحد پردازنده مرکزی (Central Processing Unit) ، که به اختصار پردازنده نامیده میشود، اصلیترین بخش هر رایانه به شمار میرود. وظیفه پردازنده اجرای دستورالعملهای رایانه است. پردازنده سرور یا رایانه برنامهها را اجرا کرده و بهطور مداوم ورودیهای داده شده به کامپیوتر یا نرمافزارها را مدیریت میکند. این دادههای ورودی را پردازش کرده و در نهایت خروجی مشخصی را به کاربر ارائه میدهد. این خروجی میتواند در حافظه سیستم ذخیره شده یا بر روی صفحه نمایش نشان داده شود.
CPU سرور چیست
CPU یا سیپییو سرور را میتوان یکی از اصلیترین قطعاتی دانست که در عملکرد سریع و مؤثر سرور نقش بسیار مهمی ایفا میکند. سیپییوها توانایی پردازش اطلاعات را با کیفیت بالا دارند و میتوان آنها را بهعنوان مغز سرور در نظر گرفت که وظیفه محاسبات را بر عهده دارد. به همین دلیل، سرعت پردازش یکی از ویژگیهای کلیدی آنها به شمار میآید.
از سرورهای معروف میتوان به سرورهای HP اشاره کرد. این سرورها قادر به پشتیبانی از ۱ تا ۴ پردازنده هستند. بهعنوان مثال، پردازندههای نسل دهم مدلهای ML30 و DL580 در این دستهبندی قرار میگیرند.
در نسل دهم سرورها، مانند مدل HP DL380 G10، در صورت استفاده از دو پردازنده، این سرورها قادر به ارائه ۵۶ هسته خواهند بود. همچنین، هر پردازنده به طور مستقل از ۲۸ هسته پشتیبانی میکند.
انواع سی پی یو CPU
پردازنده (CPU) سرور به عنوان مغز اصلی سرور شناخته میشود. برندهای مختلفی از سرورها در بازار وجود دارند، اما برند HP یکی از معروفترینهاست که در انواع مختلف مراکز مورد استفاده قرار میگیرد. سرورهای HP از پردازندههای مختلفی بهره میبرند که هرکدام ویژگیهای خاص خود را دارند.
از جمله پردازندههای معروف برند HP میتوان به سری Intel Xeon Scalable اشاره کرد. این پردازندهها در مدلهای مختلفی عرضه میشوند که هر کدام ویژگیها و قابلیتهای منحصر به فردی دارند.
مدلهای مختلف این پردازندهها شامل:
- پلاتینیوم
- گلد
- سیلور
- برنز
است که هر کدام به تناسب نیازهای مختلف، عملکرد متفاوتی را ارائه میدهند.
پردازنده سرور Intel Xeon platinum 8280
این پردازنده دارای 24 هسته فیزیکی و 48 هسته مجازی است که از ویژگیهای برجسته آن به شمار میرود. فرکانس پایه این پردازنده 3 گیگاهرتز است و حافظه کش آن 35.75 مگابایت میباشد. همچنین، توان مصرفی آن به 205 وات میرسد.
پردازنده سرور Intel Xeon Gold 6248R
این پردازنده از نسل دوم Scalable است و قابلیتهای متعددی را ارائه میدهد. به عنوان نمونه، میتوانید انتظار سرعت بالایی در پردازش دادهها از آن داشته باشید. این سیپییو در سرورهای نسل دهم مورد استفاده قرار میگیرد و دارای 28 هسته است. حداکثر فرکانس آن به 2.7 گیگاهرتز میرسد و با حافظه کش 38.5 مگابایتی و توان مصرفی 205 وات همراه است.
نسل بندی CPU
نسلبندی پردازندهها یکی از مسائل مهم در انتخاب CPU سرور است. نسلبندی سرورهای HP بر اساس نسل پردازندهها تغییر میکند. در حال حاضر، یکی از قدرتمندترین پردازندههای مورد استفاده در انواع سرورهای HP، پردازندههای Intel Xeon هستند. این پردازندهها در چندین دسته و نسل مختلف عرضه میشوند:
- نسل 7: پردازندههای سری Intel Xeon X, L, E سری 5600
- نسل 8: پردازندههای سری Intel Xeon E5-2600 V1 و V2
- نسل 9: پردازندههای سری Intel Xeon E5-2600 V3 و V4
- نسل 10: پردازندههای سری Intel Xeon Platinum, Gold, Silver و Bronze
در ادامه، به معرفی و توضیح مختصری از پردازندههای مورد استفاده در نسلهای 5، 6، 7، 8، 9 و 10 خواهیم پرداخت.
سی پی یو CPU در سرورهای نسل 5
برای سرورهای نسل پنجم، پردازندههای متعددی مورد استفاده قرار میگیرند که از سریهای E5400 و X5400 پشتیبانی میکنند. در اینجا به بررسی چند مورد از این پردازندهها خواهیم پرداخت:
پردازنده Intel Xeon X-5460
- تعداد هسته: ۴ هسته
- فرکانس: ۳.۱۶ گیگاهرتز
- توان مصرفی: ۱۲۰ وات
پردازنده Intel Xeon X-5450
- تعداد هسته: ۴ هسته
- فرکانس: ۳ گیگاهرتز
- توان مصرفی: ۱۲۰ وات
پردازنده Intel Xeon E-5450
این پردازنده از ویژگیهای زیر برخوردار است:
- تعداد هسته: ۴ هسته
- فرکانس: ۳ گیگاهرتز
- توان مصرفی: ۸۰ وات
پردازنده Intel Xeon E-5430
ویژگیهای این پردازنده به شرح زیر است:
- تعداد هسته: ۴ هسته
- فرکانس: ۲.۶۶ گیگاهرتز
- توان مصرفی: ۸۰ وات
پردازنده در سرورهای نسل 6 و 7
پردازندههای قابل استفاده در سرورهای نسل های ششم و هفتم، از سریهای E5600 و X5600 پشتیبانی میکنند. در اینجا به بررسی چند نمونه از پردازندههای نسل ششم و هفتم این سرورها میپردازیم.
پردازنده Intel Xeon X-5650
پردازنده Intel Xeon X-5650 دارای 6 هسته است و توان مصرفی آن 95 وات میباشد. این پردازنده با کش 12 مگابایتی و فرکانس 2.66 گیگاهرتز عمل میکند.
پردازنده Intel Xeon X-5660
از ویژگیهای برجسته پردازنده Intel Xeon X-5660 میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تعداد هسته: 6
- فرکانس: 2.80 گیگاهرتز
- توان مصرفی: 95 وات
- کش: 12 مگابایت
پردازنده Intel Xeon X-5670
پردازنده Intel Xeon X-5670 نیز به چهار فاکتور اصلی زیر مجهز است:
- تعداد هسته: 6
- فرکانس: 2.93 گیگاهرتز
- توان مصرفی: 95 وات
- کش: 12 مگابایت
پردازنده Intel Xeon E-5504
پردازنده Intel Xeon E-5504 با 4 هسته، توان مصرفی 80 وات و کش 4 مگابایتی، فرکانس هستههای آن 2.0 گیگاهرتز است.
نکته: پردازندههایی که در سرورهای نسل ششم و هفتم به کار میروند، مشابه هستند، اما سرورهای نسل هفتم قادر به پشتیبانی از سه پردازنده اضافی میباشند که شامل:
- پردازنده X-5690
- پردازنده X-5680
- پردازنده X-5675
پردازنده در سرورهای نسل 8
در سرورهای سری G8، پردازندهها به دو دسته اصلی تقسیم میشوند که با نامهای E5-2600 V1 و E5-2600 V2 شناخته میشوند. هر یک از این دستهها شامل مدلهای مختلفی است. در اینجا به معرفی برخی از این مدلها میپردازیم:
پردازنده سرور مدل Intel Xeon E5-2690
این پردازنده دارای ویژگیهای زیر است:
- هسته: 8 هستهای
- رشته: 16 رشتهای
- فرکانس: 2.9 گیگاهرتز
- حافظه کش: 20 مگابایت
- لیتوگرافی: 32 نانومتر
پردازنده سرور مدل Intel Xeon E5-2660
پردازنده دیگر از نسل هشتم، Intel Xeon E5-2660، به مشخصات زیر مجهز است:
- هسته: 8 هستهای
- رشته: 16 رشتهای
- فرکانس: 2.2 گیگاهرتز
- حافظه کش: 20 مگابایت
- لیتوگرافی: 32 نانومتر
هر یک از این پردازندهها با ویژگیهای خاص خود، نیازهای مختلف سرورهای حرفهای را پاسخگو هستند.
پردازنده در سرورهای نسل 9
سرورهای نسل نهم (G9) از پردازندههای سری E5-2600 V3 و E5-2600 V4 پشتیبانی میکنند. این سری از پردازندهها به دلیل ویژگیهای متنوعی که دارند، در مدلهای مختلفی عرضه شدهاند. به عنوان نمونه، پردازنده Intel Xeon E5-2428L V3 یکی از مدلهای معروف در این نسل است. این پردازنده با فناوری ساخت 22 نانومتری و مجهز به 8 هسته طراحی شده است.
سرعت پایه این پردازنده ها 1.80 گیگاهرتز می باشد و توانایی پشتیبانی از حداکثر 384 گیگابایت رم را دارا میباشد. همچنین، امکان استفاده از دو پردازنده به طور همزمان در این سیستم وجود دارد.
پردازنده در سرورهای نسل 10
آخرین پردازندهای که میتوانیم بررسی کنیم، پردازندههای نسل دهم است که در سرورهای G10 از سری Intel Xeon Scalable به کار میروند. پردازندههای نسل دهم سرورها در مقایسه با گزینههای دیگر از قدرتمندترینها محسوب میشوند. به طور کلی، این سیپییوها به چهار دسته مختلف تقسیم میشوند که به شرح زیر هستند:
- پلاتینیوم: پرچمدار این دسته از پردازندهها با عدد 8 مشخص میشود. مدلهای پلاتینیوم میتوانند تا 28 هسته پردازشی داشته باشند و از حداکثر ظرفیت یک ترابایت رم پشتیبانی کنند.
- گلد: پردازندههای این دسته با اعداد 5 و 6 نامگذاری میشوند.
- سیلور: این سری با عدد 4 شناسایی میشود.
- برنز: پردازندههای این دسته با عدد 3 مشخص میگردند.
هر کدام از این دستهها ویژگیهای خاص خود را دارند که آنها را برای کاربردهای مختلف مناسب میسازد.
تفاوت CPU سرور با کامپیوتر
موضوع مهمی که میتوانیم به آن پرداخته و بررسی کنیم، تفاوتهای میان پردازندههای سرور و پردازندههای کامپیوتر است. پردازندههایی که در کامپیوترها استفاده میشوند، تحت عنوان Core i شناخته شده و محصول شرکت اینتل هستند. در مقابل، پردازندههای سرور، معمولاً از خانواده Xeon اینتل بهره میبرند و به دلیل ویژگیهای خاص خود، قدرت پردازش بالاتری ارائه میدهند.
هر یک از این پردازندهها با مشخصات ویژهای به بازار عرضه میشوند که بر عملکرد سرور یا کامپیوتر تاثیر میگذارد. تفاوتهای بین مشخصات CPU سرور و کامپیوتر بسیار زیاد است و این تفاوتها به وضوح برتری پردازندههای سرور را اثبات میکنند.
سرورها انواع مختلفی از شبکههای سختافزاری هستند که عمدتاً برای شبکههای سروری نیازمند هاردها و پردازندههای قدرتمند به کار میروند. این سرورها معمولاً از پردازندههای مرکزی، هاردهای با ظرفیت بالا، منابع تغذیه قوی و حافظههای موازی بهره میبرند تا بتوانند نرمافزارهای پیچیده و محاسبات قدرتمند را انجام دهند و حجم عظیمی از دادهها را ذخیره کنند. این قابلیتها همچنین به انعطافپذیری در افزایش یا کاهش ظرفیت سرور کمک میکنند. بیشتر پردازندههای سرور موجود در بازار از برند اینتل هستند.
پردازندههای Xeon اینتل به عنوان یکی از بهترین گزینههای موجود در بازار، دارای چندین هسته پردازشی و تعداد زیادی رشته پردازشی هستند. این پردازندهها نظارت دقیقی بر اطلاعات و دادههای سیستمهای سرور HP دارند و از حافظههای داخلی زیادی پشتیبانی میکنند. همچنین، این پردازندهها با سوکتهای مختلف سازگارند.
در مقابل، پردازندههای کامپیوترهای معمولی، که عمدتاً از نوع Core i هستند، حداکثر تا 64 گیگابایت حافظه داخلی را پشتیبانی میکنند و طول عمر کمتری دارند. این پردازندهها برای استفاده در مکانهای تجاری بزرگ و انجام محاسبات پیچیده مناسب نیستند و بیشتر برای استفادههای خانگی طراحی شدهاند.
نکته: پردازندههای سرور به دلیل طراحی برای کار در شرایط سخت و با حجم بالای دادهها، طول عمر بیشتری دارند. به همین دلیل، بخشهای تجاری و سازمانها ترجیح میدهند از این پردازندهها برای بهبود کیفیت و کارایی کارهای خود استفاده کنند.
قیمت CPU سرور HP
اگر قصد خرید پردازنده سرور دارید، ابتدا باید انواع برندها و مدلها را بررسی کنید. هر مدل ویژگیهای خاص خود را دارد که باعث تفاوت قیمتها میشود. برای خرید موفق CPU سرور، توصیه ما این است که تمام نکات و مشخصات مربوط به آن را به دقت بررسی کنید.
اگر به دنبال خرید یا فروش CPU و هر نوع پردازنده سروری هستید، مهم است که ابتدا مشخصات فنی پردازنده و دستگاه مربوطه را بررسی کنید. با توجه به نوسانات قیمت در بازار، مشورت با متخصصان این حوزه و خرید از شرکتهای معتبر و دارای اصالت کالا میتواند به شما کمک کند. سیپییو سرور اچپی یکی از بخشهای حیاتی و حساس سرور شماست و به دلیل هزینههای بالای راهاندازی سرور، استفاده از سیپییوهای تقلبی یا بیکیفیت میتواند خسارات جبرانناپذیری به سرور شما وارد کند.